Vliegen naar de Costa Brava

De makkelijkste, goedkoopste en snelste manier om in de Costa Brava te komen is in veel gevallen het vliegtuig. In ongeveer twee uur sta je vanaf de verschillende vliegvelden in Nederland in Spanje. Toch zijn er veel Nederlanders die niet voor het vliegtuig kiezen, maar voor een andere vorm van vervoer.
Vanaf Nederland zijn het voornamelijk prijsvechters zoals Ryanair die vluchten op de Costa Brava uitvoeren. Natuurlijk zijn er ook andere maatschappijen die dagelijks lijnvluchten naar de Costa Brava hebben. Vanaf de verschillende vliegvelden ben je binnen het uur op je plaats van bestemming. Dit kan met de taxi, bus, pendeldienst of een huurauto.Vliegduur

Vanuit de verschillende vliegvelden in Nederland, België en net over de grens in Duitsland ben je gemiddeld ongeveer twee uur onderweg. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het vliegveld vanwaar je vertrekt en de eventuele weersomstandigheden.

Het vliegveld van Gerona

Een populaire manier om naar de Costa Brava te reizen is met het vliegtuig. Het vliegveld van Gerona ligt het dichtst in de buurt van de Costa Brava. Afhankelijk van je bestemming aan de Costa Brava zul je vanaf het vliegveld van Gerona binnen een half uur tot een uur op je plaats van bestemming zijn. Het vliegveld van Gerona is overgenomen door de prijsvechter Ryanair en is vanuit Nederland alleen met deze maatschappij te bereiken. Een vlucht vanuit Eindhoven naar Gerona zal ongeveer één uur en drie kwartier in beslag nemen. Tijdens de zomerperiode kan het erg druk zijn op dit kleine vliegveld.

Andere vliegvelden in de buurt van de Costa Brava

Vlieg je liever niet met Ryanair of zijn de vluchttijden niet gunstig dan kun je eventueel uitwijken naar het vliegveld van Barcelona of het vliegveld van Reus. Hierbij moet je wel rekening houden dat de reis naar je plaats van bestemming wat langer zal duren. Kijk vooral goed welke van de drie luchthavens rondom Barcelona het gunstigste voor je liggen.

Taxi

Wil je zo snel mogelijk van het vliegveld naar je hotel dan is een taxi de beste optie. De prijs van een taxirit vanaf het vliegveld naar de stad ligt wel iets hoger dan van een busrit, maar het geeft wel een stuk comfort. Boek je deze taxi dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zult kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt, zal deze op het vliegveld van je bestemming op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.